sannidizzy

Alla inlägg under september 2008

Av Sanni - 16 september 2008 22:11

Idag har det hänt mycket:)
Imorse så åkte jag med mamma när hon skulle skjutsa min syrra till skolan. Med mig hade jag Vilda eftersom jag tänkte väga henne på djurmagazinet. Men först var jag ju såklart tvungen att kolla på allt dom hade, tänkte köpa ett koppel till Vilda, eftersom jag nu använder en av Dizzys, men jag hittade inget jag gillade. Kom då till leksakerna och där fanns det söta dragkampsleksaker, inte så stora, men dög åt Vilda. Dom fanns i blått, rosa, lila, grönt och så i varje var det litet inslag av en annan färg. Kunde inte alls bestämma mig vilken färg jag skulle ta så jag la alla på golvet och där fick Vilda "välja" en. Hon grabbade först tag i den rosa, men släppte genast och tog den lila:) Hon blev riktigt busig och ville leka. Tog även en massa hundkex, då det var slut. När vi väl gick till vågen så funkade den såklart inte, men då sa mamma att hon skulle in till birsta på IKEA så då kunde vi åka in på arken och väga henne där, hon vägde hela 17,3 kg. Stor flicka.

Medan mamma var inne på IKEA så gick vi runt på parkeringen.


Väl hemma igen så tog jag med mig Dizzy och gick ett varv runt elljusspåret. Det går fortare att gå runt varje gång. Från början tog det 1h 15 min kanske. Nu går jag runt på 55 minuter. Riktigt härligt är det och idag mötte vi 2 andra hundar! Möter aldrig hundar här i nedansjö, men nu vet jag vart dom håller hus:) Tur att jag hade Dizzy i långlinan.


Sedan nu ikväll så var det ju valpkurs och är såååå stolt över Vilda, så himla duktig. IDag blev det kontakt + inkallnings träning och så gick instruktören runt och kände igenom och hälsade på alla hundar och visade hur vi skulle lära in ligg, men det kunde Vilda redan. På inkallningen så kom Vilda som ett skott:)
Med mig hade jag även den nya leksaken och gud vad hon gillar den, vi kampade och kampade hur mycket som helst! Hon har aldrig varit så på en leksak förut.
Sedan så hade vi teori inne, första helgen i oktober så ska vi först på lördagen köra spår och sök med valparna. Sedan på söndagen så ska vi åka till stan och träna valparna och gå i trappor osv ... Riktigt bra!


Sedan när vi kom hem så hade jag fortfarande en massa korv kvar så då tog jag ut Dizzy och så slängde jag ut ca 50 korvbitar på olika ställen på gräsmattan, så då hade hon det hon gjorde i 15 minuter.
Så ikväll har jag riktigt trötta hundar, själv sitter jag här och njuter av marabou amigo. Sjukt gott!

Av Sanni - 16 september 2008 00:10

Har blivit utmanad av Johanna(http://www.johannahbloggen.blogspot.com/)

Man ska skriva 5-7 udda saker om sig själva (oj då)
Aja, here I go.


1. Jag har typ "fot" fobi. Hatar verkligen fötter. Ingen får komma i närheten av mig med sin fot.

2. Jag har en väldigt dålig ovana att försöka bestämma över mina syskon. Säger åt dom ifall dom gör nått dom inte får, eller säga åt dom att göra vissa saker som t.ec ta reda på disken. Förstår att detta är riktigt irriterande för dom.

3. Den här liknar nr 2. Jag inbillar mig att jag vet precis hur man ska "uppfostra" "ungar" (bättre än alla andra)  och brukar åt mamma när hon ska ge dom straff. t.ex att nån av mina syskon "skolkar" och så vill dom sätta sig vid datorn. Brukar jag säga åt henne att inte låta dom göra det, för då är det ju roligt att vara hemma.

4. Jag MÅSTE bädda sängen varje dag, så har det varit i flera år. Bäddar den t.om även om jag är väldigt pinknödig eller nått när jag ska kliva upp. Sängen ska bäddas först. En gång så glömde(!) jag bädda sängen när jag skulle till skolan, så jag gick och tänkte på det i flera timmar tills jag blev tvungen att skicka sms till mamma och be henne bädda den.

5. Jag gillar att ha långa naglar, men när det är dags att få dom kortare så klipper jag inte ner dom, jag biter ner dom och sedan filar jag.

6. Jag älskar att ha mitt rum städat, allt ska helst se bra ut. Ifall det är stökigt (som det är nu efter 3,5 vecka med Joline) så mår jag dåligt, men jag gör inget åt det direkt utan väntar några dagar.



Det var väl mina... Är riktigt trött så jag kommer typ inte på nått.

Alla som vill får svara:)






Av Sanni - 14 september 2008 23:29

Tror Dizzy börjar bli skendräktig igen. Hon är precis likadan som hon var förra gången vid den här tiden efter löp. Inte så pigg under promenaderna, går långt bakom, går sakta... Och ikväll när jag gick ut med båda vovvarna så hann vi bara gå 200 meter sedan så började Dizzy buffa på mig med nosen och när jag stannade så skyndade hon sig att sätta sig framför mig och buffa ännu mera. Precis som förra gången. Dåligt som tusan äter hon nu.
Är så orolig att hon är för mager. Särskitl när en kompis som var hit i onsdags sa det flera gånger "hon är så mager"...
Man känner ju ryggraden VÄL på henne, revbenen känner man sådär. Sedan känner man lite andra ben å... ... Tröttsamt.

Och så äter Vilda dåligt med. Skojj med 2 hundar som äter dåligt... Men med Vilda tror jag det beror bara för att hon går och käkar kattmat lite då och då och så tar hon alltid av Dizzy.. Hon är INTE mager iallafall.

Av Sanni - 13 september 2008 13:49

Måste visa upp en bild på Vilda. hon blir vackrare och vackrare för varje dag som går.

Imorron fyller hon 6 månader, ska gå över till månadsupptadering av liten blir stor sidan istället för veckovis nu. Kommer inte ske sååå stora förändringar nu. Såg på alla gamla bilder på Vilda. Såg en bild fråån 21 veckor och en annan bild som var tagen ENDAST 6 dagar senare, det var stor skillnad, pälsen hade blir längre och hon såg "vuxen" ut...:O

Här kommer bilden från förra fredagen.

Av Sanni - 10 september 2008 00:33

Idag så började valpkursen:) Vilda var riktigt duktig och den här instruktören verkar inte vara likadan som den förra. 18 VALPAR var anmälda till kursen, dom delade in oss i 2 grupper, 9 i varje, är inte det för mycket? Aja. Nöjd i övrigt är jag.
Vilda fick mycket beröm:) Vi tränade på kontakt idag och det är ju hon sååååååå duktig på!!! När vi skulle samlas i en ring så var Vilda fortfarande inne på att hålla kontakt, så hon satt snyggt på min vänstra sida och tittade på mig länge:) "Titta på collien, så ska ni också få det att se ut, mycket snyggt" var en av kommentarerna vi fick av instruktören, gissa om jag kände mig stolt, vi som aldrig tränar bland andra hundar.


Innan valpkursen startade så tränade jag Dizzy, får dit en halvtimma i förväg. Dizzy fick blandat lydnad, agility och freestyle träning, hon var så duktigt och gick lös på plan och lyssnade skitbra, min underbara vovve.


Ni är dålig på att lämna kommentarer, har flera läsare per dag, men ingen som skriver nått? Mycket dåligt:P


Slänger in samma bild igen på mina fantastiska hundar!
är dom inte vackra ?


Av Sanni - 6 september 2008 19:49

en bild tagen igår.
Mina älsklingar!

Av Sanni - 4 september 2008 10:50

Igår var jag väldig flitig, jag tvättade, tog reda på disk *2, städade lite, bakade och höll på med hundarna riktigt mycket:)

Dizzy fick sitt spår, liggtiden blev 2½ timma faktiskt, för att mamma sa att hon också ville följa med, men först skulle det lagas mat och ätas, under tiden började det SPÖREGNA och blåsa jäkligt rejält, jag hade inga förhoppningar att Dizzy skulle hitta spåret och spåra, men tji fick jag, hon tog det jättefint med fuskade vid vinkeln. Vi körde en sökövning, buföring och uppletande med. Hon har en jävla fart ¨på alla 3 sakerna. På sök så hittade hon mamma ganska fort, på budföringen hade hon en jävla speed och sprang och sattte sig bredvid mig och samma sak hos mamma, vid uppletade så kastade jag bara ut en leksak när hon inte såg och sedan så sa jag "leta" hon hittade den bara efter någon minut, vilken toppenhund jag har! Sedan efter allt detta så fick hon springa lös i skogen, och jag och mamma stötte på björnskit:O


Riktigt mysigt var det.
Vilda fick bara lek igår, idag blir det ett spår, budföring och backa övningar

Av Sanni - 2 september 2008 21:53

Jag förstår inte vad det har varit med mig dom senaste dagarna, jag är så fruktansvärt trött hela tiden känns det som. Jag fattar inte, jag får ju sova ut varje morgon! Vet inte vad det är, kanske tar alla mina krafter slut på mitt kusinbarn på snart 2 år, som har varit här i 2 veckor, jag tycker synd om hundarna, det har inte blivit så himla mycket för dom... Imorgon får det bli skärpning. Dizzy SKA få ett spår och kanske sök träning, Vilda ska få budföring, stanna kvar och inte dra i kopplet träning, det blir bra.

NU ska jag göra detta imorron, måste måste måste:)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards